Grad Assessment Days

The GRADUATION NUMERACY ASSESSMENT 10 (GNA 10) is scheduled at Richmond Secondary School on June 14 and 15.  All current Grade 10 students (and any grade 11-12 students who have not written the GNA 10) are registered to write the GNA 10 on these two days.  On our June Graduation Assessment Days we will follow an alternate bell schedule that will see extended PLT blocks.  Here is the schedule:

8:30 AM - 11:30 AM 3 hours GLA 12
8:30 AM - 9:55 AM 85 min PLT 1
10:05 AM - 11:30 AM 85 min PLT 2
11:40 AM - 1:00 PM 80 min Block A/C
1:00 PM - 1:40 PM 40 min LUNCH
1:40 PM - 3:00 PM 80 min Block B/D

Please note the following instructions for June 14 and 15:

     •  Students scheduled for the GNA 10 should arrive by 8:15 AM to their assigned location.
     •  All other grade 8-12 students sign up for PLT 1 and PLT 2 sessions.

Students must check their assessment date and time and location on the posted schedules.  Schedules have been put up around the school and have also been posted on the Richmond - Gr 10-12 Students MS Teams group.

* * GNA REMINDERS * *

Numeracy is the willingness and perseverance to interpret and apply mathematical understanding to solve problems in contextualized situations, and to analyze and communicate these solutions in ways relevant to the given context.

The Numeracy Assessment is not a typical “math test” and will include 24 common questions and a student choice section (answer 2 of 4). The questions will be context placed problems that students will read, think about and present a solution.  The GNA measures 5 numeracy processes, including students’ abilities to INTERPRET, APPLY, SOLVE, ANALYZE and COMMUNICATE solutions. The GNA is not attached to any course, but reported separately on each student’s official Transcript using a 4-point scale –

1. Emerging   2. Developing   3. Proficient   4. Extending

For more information and to try a practice GNA, please explore the link below:

https://curriculum.gov.bc.ca/assessment/grade-10-numeracy-assessment